TV-debut

Här är "TV-debuten" i Extra Extra som går på 3an 22:00 på lördagar...
Jag har bara filmat Annika Andersson-delen

Filmtajm på dagis

Nu är det några dagar sen det skedde men jag kände mig ändå tvungen att skriva ner det.

I torsdags satte jag mig på Buss 1 ner mot Frihamnen, klev av och gick mot Magasin 1 där produktionsbolaget Jarowskij håller till. Jag visste inte riktigt vart jag skulle gå men tjejen som klev av bussen före mig verkade vara på väg åt samma håll så jag följde efter henne. När hon sen gick in i en dörr med dörrkod så tänkte jag att det var personal-ingången så jag frågade en kille där om det fanns en riktigt ingång eller om jag skulle gå in här. Det visade sig att det var Anders S. Nilsson (programledare för Parlamentet) som stod där ute och rökade och han frågade mig om jag hade förväntat mig en röd matta, eller att han skulle ta fram en trumpet och spela en fanfar för mig, nu lät det lite taskigt när jag skrev det, men han sa det med glimten i ögat.
Jag sa till tjejen i receptionen att jag skulle filma åt Extra Extra och då får jag syn på Hasse Brontén som står vid frukostbuffén, så jag går dit och pratar lite med honom, och Hasse såg nog på mig att jag var lite hungrig för det första han frågade var om jag ville ha lite frukost.

Det "koola" med Magasin 1 är att alla redaktioner sitter i princip i ett enda stort rum där alla redaktioner är separerade med lite småväggar. Jag såg Parlamentet-redaktionen, Fråga Olle-redaktionen, Antikdeckarna-redaktionen, och en hel del till.

Jag satte mig till slut vid Extra Extra-redaktionen med Hasse och Gustav Skördeman (producenten) och åt frukost och hade allmänt mysigt. Sen kommer Robin Paulsson, han som har talkshowen "Robins" förbi för han ska vara gäst i nästa program. Han var nog en utav dom trevligaste komikerna jag har träffat för han ställde många frågor om vad jag gjorde där och hur jag hade kommit hit och vad jag hade filmat tidigare och sånt, han verkade vara allmänt intresserad till skillnad från vissa andra komiker och "kändisar" som inte bryr sig ett piss om vem som står bakom kameran.

Sen fick jag en genomgång av kameran jag skulle filma med. Det första jag fick veta var att den kostar EN MILJON svenska kronor. Sen gick vi igenom ljud och ljus och allt sånt som är tråkigt att skriva om i en blogg.

Sen kom Måns och så stack vi till dagiset på Lidingö. Det var en väldigt trevlig personal och barnen var helt underbara. Måns började med att ge barnen (fast en och en) en bild på en kändis sen bad han barnet att beskriva kändisen, och när dom inte kunde längre så sa Måns t.ex. kan du säga....  "Jasså den här gamla buskis-häxan". Och sen fick han barnen att säga i princip vad som helst. Vi fick ett barn att säga "Jag tror han är lite bisexuell" om Robin Paulsson, vilket va ganska kul. Sen hade vi förstås några kassa barn som inte kunde säga nånting, men vi försökte några gången och sen bytte vi ut dom mot nått annat barn.

När vi kom tillbaka till Magasin 1 var det tårtdags, Extra Extra-redaktionen skulle fira att tittarsiffrorna är bra så Måns bjöd på prinsesstårta. Sen tog vi en taxi in till stan och sen gick jag på bio, men det vill ni inte läsa om.

En komiker "goes public"

Jag har inte berättat för någon att jag har en blogg för jag tänkte fixa till den lite innan jag sa åt folk att kolla in den. Men jag behöver helt enkelt hjälp... nån som kan förklara för mig hur jag får allting centrerat?
Jag har ju lyckats få bakgrunden centrerad (men det är fortfarande vit på sidorna, nån som vet hur man fixar det?) men inte texten och den andra rutan med länkar och sånt som är till höger.

Sen om det är någon som är duktig på photoshop som vill göra en snitsig header (huvudrubrik) där det står En Komiker Upptäcks så är det bara fritt fram. Gärna nått i stil med bakgrunden.

En komiker är med i Extra Extra

Låt er inte luras av rubriken. Jag har inte varit med som komiker i Extra Extra.
Men jag satt i publiken.
Måns Möller fixade så att min klass och "Sång & Teater"-klassen på min skola fick gå en liten rundtur i SVT-huset och sen fick vi vara studiopublik till Extra Extra.
Det var ett trevligt gäng som jobbade bakom programmet. Det bjöds på saft, bullar, godis, mackor, kaka.. ja allt möjligt. När vi satte oss i bänkarna beredda på att sätta igång så kom Måns förbi precis innan dom skulle börja och sa att jag inte skulle gå nånstans efteråt för han ville ta ett lite snack, så jag satt och tänkte vad det kunde vara om. Men jag glömde det direkt när programmet kom igång. Det var Felix Herngren, Thomas Järvheden och Bea Szenfeld i ena laget, och Annika Andersson, Patrik Larsson och Tony Irving i andra laget.
Thomas Järvheden var jävligt rolig och Tony Irving var förvånansvärt rolig, han bjöd på sig själv en hel del, MEN... roligast va Felix Herngren.... utan tvekan
Allting han gjorde gjorde att jag asgarvade, han sög upp all energi i hela studion och det märktes lite på dom andra komikerna att dom tyckte att det var lite jobbigt.
Sen efter  bandningen så gick jag bak och träffade Måns och Hasse Brontén som jag har filmat Poocs (www.comedytv.se) tillsammans med.
Dom frågade om jag kunde filma en grej på torsdag (imorgon), en liten grej till en rond till programmet. Så imorgon ska jag och Måns åka till ett dagis där han ska be barn beskriva kändisar utan att säga vem det är och så ska jag filma det.
TV-debut efter bara 9 månadar i Stockholm... inte dumt alls.




Jag är också precis hemkommen från Mosebacke där jag har filmat Özz Nûjen Talkshow för fjärde gången. Kvällens gäster var Petra Mede och Mark Levengood. Publiken var tråkig med gästerna var riktigt roliga, Petra är väldigt konstig fast på ett bra sätt, lite flummig sådär..
Mark Levengood var riktigt rolig. Han ser så snäll ut och jag förstår efter ikväll varför han är så folkkär, han är ju en riktig mysfarbror. Han berättade roliga historier om hans familj där man skrattade och sen berättade han om när han blev misshandlad och det var helt tyst i publiken.
Sen hade Anders Celin (www.anderscelin.com) sina 2 minuter där han hade tryckt upp t-shirtar med lite roliga tryck på, jag kommer inte ihåg någon såhär på rak arm, men publiken tyckte inte alls det var kul. Det kanske var för att t-shirtarna var riktade mot homosexuella och jag tror inte publiken ville skratta åt bögskämt när Mark satt precis bakom Anders. Mark såg f.ö. inte heller särskilt road ut.



Missade så mycket på TV idag också. Morgonsoffan, Sverige Pussas och Kramas, Champions League, men men...

RSS 2.0