Norra Brunn den 30/1 2010

"Grief can take care of itself, but to get the full value of joy you must have somebody to divide it with."
- Mark Twain.

Igår delade jag sann glädje med många, och det var underbart.
Karin var orolig innan men var en riktigt bra konfa och hon fick in en riktigt bra balans mellan material och publiksnack. Soran gick upp och hade publiken från första början och jag blev extremt taggad av att se honom.

Jag drack en redbull i pausen som kickade in ca 2 minuter innan jag skulle gå upp på scenen. Kände hur jag började bli tankspridd och hur jag skakade lite. I efterhand inser jag att det var nervositeten som kom ovanligt sent. En impuls innan resulterade i att jag öppnade kvällen med 3 nya one-liners. Jag kände mig som Rodney Dangerfield när jag stod och levererade one-liner efter one-liner rakt upp och ner.

Två tanter precis till vänster om mig börjar prata och först väljer jag att ignorera dom men dom fortsätter så jag blir tvungen att fråga vad dom håller på med, varpå den ena berättar att hon översätter skämten åt den andra tanten. Istället för att fortsätta så tittar jag på tanten och återberättar punchen på förra skämtet, fast på engelska och i fel ordning med flit; "I stole money from a hobo, and he spit in my face", något som resten av publiken tyckte var ofantligt kul. Efter "Döfödda barnet"-skämtet vände jag mig återigen mot tanten och översatte "I had sex with my sister, and she got pregnant, but it was dead.".

3 minuter senare var jag klar och lämnade plats åt Mårten som enligt Soran hade lovat att göra "the-gig-of-his-life", nu har jag bara sett Mårten uppträda ca 5 gånger, men igår måste ha varit ett utav hans bättre gig. Även han drog in tanterna till vänster och avslutade med att t.o.m. få då att skratta så tårarna rann.

Det var helt enkelt en riktigt bra kväll på Norra Brunn den 30/1 2010

"Gingers do have souls!!"

Min dygnsrytm är helt åt helvete så istället för att sova så ligger jag uppe och kollar youtube (as usual). Jag vet inte hur det gick till men på något sätt lyckades jag missa "Ginger Kid"-sensationen förra veckan, men nu är jag fast. Först mina Conan O'brien-obsession och nu det här.
Jag verkar ha en omedveten fascination för rödhåriga som bäst kan liknas med Kalle Linds beundran av män med skägg.

Tydligen så har killen nyligen sett South Park-avsnittet "Ginger Kids" som sändes för lite mer än 4 år sedan och beslutade sig för att han var less på allt skitsnack om gingers, dvs. rödhåriga.


Och som säkert alla förutspådde så skulle "Ginger Kid" göras till åtlöje av hela den internationella webben.
(F.ö. så är ReverendBurn min nya idol, även om han inte har några byxor på sig.)


Men "Ginger Kid" slog tillbaka.


Min magkänsla säger att det här kommer inte sluta lyckligt.



Laughs at the Liffey.

På sistone har det dykt upp flera engelska standupklubbar i Sverige. En i Sthlm och två i Skåne om jag inte minns fel. Jag antar att det är ett bra sätt för oss svenska komiker att träna ifall vi någon gång skulle få för oss att åka över till England eller USA och försöka oss på en standupkarriär där.

Igår körde jag mitt första gig på engelska och det var på läskigt och lärorikt. Min engelska är inte vad den en gång har varit vilket ledde till att jag snubblade på vissa viktiga ord.
Men rent generellt så var det ett lyckat gig. Fick igång publiken direkt med en ny oneliner som satt perfekt, och tråkigt nog funkar nog bättre på engelska än på svenska.

Imorgon blir första giget i år på Norra Brunn, jag gigar tillsammans med Soran Ismail, Mårten Andersson och Karin Adelsköld. Kommer bli riktigt bra!

Zombie-Måndag

Imorse när jag åkte till skolan kände jag mig som en riktig Måndags-Zombie
och det blev inte bättre när jag fick reda på att min klass var lediga idag.
Det hade ju någon kunnat berätta för mig så att jag slapp åka hela vägen till värtahamnen och sen tillbaka, kl 10 på morgonen. Men det var ändå tur i oturen för jag hade nog troligtvis sovit bort hela måndagen annars. Nu hade jag helt plötsligt hur mycket tid som helst, så mycket att jag inte visste vad jag skulle göra med all tid.

Som tur var så kom David förbi och spelade Resident Evil 5 med mig, troligtvis världens bästa Zombie-spel. Det är kul, men påfrestande att spela tillsammans med David eftersom han är så extremt rädd. För att kunna spela så måste alla lampor i rummet vara tända. Detta är anledningen till varför David alltid får vara tjejen i spelet, medans jag är den den muskulösa mannen med en f*cking machete på ryggen.

David Druid är f.ö. den sista personen jag skulle vilja ha i min närhet under en zombie-apocalypse. Inte bara på grund av sin feghet utan även hans energidrycksberoende. Så fort vårat förråd av "Red-Bull" och "Rockstar" tar slut så kommer David bli extremt deprimerad och helt omöjlig att umgås med. Han kommer utsätta mig för stora risker enbart för att få tag i mer energidryck. Sen har jag sett hans skills med en Katana, och det är inget att hurra över.

Det skulle inte dröja länge innan han blir biten och återuppstår som Zombie-David.


"JAAAAAAAAAAG HAAAAAAAR FAAAAAASTNAAAAAT IIIIIIII AAAAAAVSTÅÅÅÅÅÅÅNDEEEEEET MEEEELLAAAAN VAAAAAAGN OOOOOOOCH PLAAAAAAATTFOOOOORM"




Söndag

"Drömmen om Herrön" är Killinggängets senaste alster, men efter att ha sett den igår så måste jag säga att jag var varken imponerad eller besviken. Den var rolig och seriös, men samtidigt långtråkig och flamsig.
Men Rheborg var fantastisk i rollen... som sig själv.

Efter det var jag konfa på Big Ben, det var en riktigt bra lineup, enda besvikelsen var att Jonatan Unge ställde in eftersom han är toffel en väldigt upptagen man.

Konfandet då? Jo, det gick som på räls i första akten, improviserade lite med en tjej längst fram som fick ta mycket skit under kvällen och kände mig betydligt tryggare som konfa än vad jag gjort tidigare.
I andra akten var det 2-3st komiker som drog över på tiden vilket ledde till att jag fick snabbt påa nästa komiker istället för att köra lite mer publiksnack som jag hade planerat.

Bäst under kvällen var antingen Jonas Ljung, Johannes Finnlaugsson eller Mårten Klingberg, tre komiker som jag inte sett tidigare och jag blev positivt överraskad.
Kvällen avslutades med två öl innan det var dags att bege sig hemmåt.

...och toppar det dagen efter.


Conan försöker inte vara rolig, är rolig ändå.

Ja, jag har snöat in mig på Late Night Wars 2, den mellan Jay och Conan.
Det kan bero på att jag ser Conan som en förebild och Jay Leno är tråkigast någonsin.


Offside Bar i Solna

Gjorde mitt första gig för året i onsdags och jag hoppas inte att det kommer sätta stämningen för hela 2010.
Jag blev påad som andra komikern för kvällen med följande ord "Nästa komiker får ligga med massvis med brudar eftersom han är så rolig". 
När jag kom upp på scenen så försökte jag komma på något kul att säga om just den påan men jag blev mest ställd och det drog ner tempot som fan.

Vårsäsongen ser ändå godartad ut. 

Januari
13/1 Solna Comedy
24/1 Konfa Big Ben
28/1 Laugh at the Liffey
30/1 Norra Brunn

Februari
2/2 Konfa SUP Stand Up Pub
7/2 Big Ben
11/2 Tiny Comedy
12/2 Norrare Comedy i Falun
16/2 Kafé Klavér Komedy
22/2 El Mundo
28/2 Big Ben

Mars
2/3 Konfa SUP Stand Up Pub
10/3 Solna Comedy
16/3 Komikaze
19/3 Stockholm Live: PURE Comedy
21/3 Big Ben
25/3 Laugh at the Liffey
27/3 VINKA i Vingåker

April
4/4 Big Ben
6/4 Konfa SUP Stand Up Pub
7/4 GASTA i Gävle
27/4 Komikaze

Sen får jag förhoppningsvis tider på Norra Brunn och Boulevardteatern.

Världens sämsta fightscen.

Jag har fortfarande inte sett den senaste Star Trek-filmen som kom i somras, och jag antar att det är p.g.a. följande klipp.


2010

Har suttit vid datorn hela dagen idag och mailat och ringt folk i ett tappert försök till att skaffa standuptider i vår och det gick betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig. 11 gig och året har knappt börjat.

2010 är mitt år. I år ska jag;

* Lära mig jonglera med 4 bollar.
* Konfa mer, och bli bra på att snacka med publiken.
* Lägga ner mer tid på min egen standup, skriva mer och analysera efteråt.
* Skriva en tv-serie tillsammans med mina vänner Charlie & Adrian som vi har skjutit upp länge nog.
* Fixa en bra praktikplats där jag ska jobba arslet av mig så att jag har ett jobb när skolan är slut.
* Övertala någon att ta med mig på sommarturné.

Sen vore det inte fel att dyka upp i något tv-program t.ex. RAW eller Comedy Fight Club.

November & December 2009

Nu är det snart två månader sen sist jag skrev här och det är dags för lite uppdatering.
November & December 2009 var absolut inga tråkiga månader, gjorde många bra gig och några välförtjänta bombningar.

I November gjorde jag debut på Blue Moon Bar som var (enligt mig) väldigt lyckad. En trött publik i första halvan blev en livlig publik i andra när David Druid konfade och presenterade mig och Peter Wahlbeck.
Wahlbeck var f.ö. lysande den kvällen och sa något som jag kommer minnas länge.
Mitt i hans set så får han syn på mig som står bredvid scenen och så säger han till publiken; "Petter var bra ikväll, han brukar inte vara bra, men han har tränat."
Kan inte bestämma mig för om det är en komplimang inlindad i en diss eller vice versa.

Det var även i November som jag började filma Magnus Betnérs turné "Livets Ord". Han ska göra ca 80 föreställningar och jag ska filma ca 30 utav dom. Hitills har jag filmat 6st och jag skrattar fortfarande hejdlöst åt Magnus bit om när Gud svarvade penisen.

Den 1a December startade jag min egen klubb. Det var inget jag hade planerat, utan det var en vän till mig på Lärarhögskolan i Sthlm som frågade om jag ville köra standup på något som dom kallar "Stor-Pub" som dom har en gång i månaden, men jag sa att jag var hellre konfa och fick bjuda in egna komiker, vilket jag gjorde och dom som uppträdde den första kvällen, den s.k. provkvällen, var Martin Lagos, Bianca Meyer, Isak Jansson och Aron Flam. Dessutom dök David Druid och Jonatan Unge upp och fick även stå på scenen.
Det var en riktigt lyckad kväll. Vanligtvis brukar dom ha 100-150 pers på "Stor-Puben" men just den här kvällen var det 300 pers i publiken, dvs. fullt.
Klubben kör igen i slutet av januari och då kommer bl.a. Emma Wessleus, Sandra Ilar och Ola Söderholm och arbetsnamnet är "SUP: Stand Up Pub".

Hade också några rejält minnesvärda gig i december.

Den 11e December 2009 var första gången jag blev häcklad av publiken, som jag har väntat på den dagen! Jag har alltid varit inställd på att "förr eller senare kommer det hända" och jag har alltid tänkt att om någon häcklar mig ska jag ha en bra comeback i stil med "Varför stör du mig när jag jobbar? Jag kommer inte till ditt jobb och drar ur sladden till fritösen när du jobbar..." Men så blev det inte.
Det var en ovanligt pratglad publik på Norra Brunn just den här kvällen och jag hade 7-8 minuter innan kvällens headliner Tobias Persson. I första akten hade Pontus Enhörning och Ann Westin haft lite problem med fulla gubbar i publiken och när jag klev upp såg dom säkert på mig hur nervös jag var och hur gärna jag ville att dom skulle hålla käften.
Jag blev avbruten flera gånger, och när jag till slut fick nog så sa jag "Kom igen, skärp er nu, jag står ju här och försöker vara rolig" varpå nån skriker "FÖRSÖKER JA!!". Jag får skylla mig själv, min setup var ofelbar.

Det andra giget var mitt sista för i år och det var på Komikaze.
Jag hade tänkt att eftersom det är mitt sista gig 2009 så ska jag skriva något nytt skämt kvällen till ära.
Det slutade med att jag skrev 7 minuter om Jennifer Aniston och att det måste vara något allvarligt fel på henne eftersom hon inte kan behålla en man.
Jag ägnade resten av dagen att försöka memorera dom här 7 minuterna och visste inte om jag skulle börja med gamla skämt, köra det nya och sen avsluta med nått gammalt.
När jag kom till Komikaze beslutade jag mig för att enbart köra det nya, och till min stora förtjusning så var det en hel del som funkade. Sedan dess har jag skrivit om och skrivit till och filat på just det materialet och kommer köra det mycket nu på våren 2010.

2010 som f.ö. är mitt år.

RSS 2.0