Standup-festival på Norra Brunn

Igår (tisdag) öppnade Norra Brunn för säsongen och hela veckan har dom gjort till en enda stor standupfestival.
Istället för 2-3 komiker per kväll så har dom 8-11 komiker per kväll.

Igår kom jag in vid halv 10 ungefär då Nathalie Söderqvist höll på att runda av, då hade redan Hannes Hervieu och Svenne Brundin hunnit uppträda.

Jag ställer mig bakom kameran som har i princip stått på "autopilot" precis när Johan Rheborg kliver upp på scenen.
Han skämtade lite med gänget från Carlings men hoppade ganska snabbt in i sitt egna material.

Efter pausen så var det dags för ytterligare 5 komiker. Eric Löwenthal, Soran Ismail, Aron Flam, Ola Söderholm och John Houdi, den sistnämnda har jag aldrig sett förut med jag kommer uppmana alla att se honom. Han är nämligen komiker/magiker och bjöd på en riktig show.

Nya idolen Aron Flam var vass som vanligt. Pratade lite med honom efter showen och det är lite skrämmande att han verkar vara precis som han är på scenen, och det är inte direkt en glad prick.
Jag sitter och hoppas att han är Sverige's Andy Kaufman, att han är deprimerande och cynisk på scenen och inför komiker-kollegor, men när han kommer hem så är han en helt vanlig människa som tycker om picknickar och allsång på skansen.

En komiker gör debut.

Oj va längesen det var jag skrev här.
Det kanske är för att det inte har hänt nått speciellt på väldigt länge, tills idag.

Idag, kl 20:14 gick jag upp på scenen på Big Ben Comedy Club och körde 3 minuter standup...
Jag var sjukt nervös innan, men efter två öl släppte nervositeten lite.

Imorgon ska jag få se det filmade materialet och jag hoppas att det inte syns eller hörs hur mycket jag skakade på benen. Jag är även lite ovan vid mikrofon, ibland var den precis vid läpparna, ibland vid hakan och ibland vid midjan (nästan).

Men skämten flöt på ganska bra tycker jag. Har skrivit i två veckor nu, ändrat och pusslat om. Alla skämten utom det sista följer en röd tråd, och den sista blev en förlängd "one-liner", som satt sådär, får kolla på materialet imorgon.

Spontana reaktionen va att det var sjukt kul att stå på scen och få folk att skratta. Det är nånting jag alltid varit nyfiken på om jag klarar av och idag funka det.

Får se om jag får tid på Big Ben den 17:e, isådanafall så kör jag nog samma grej fast med bättre mic-kontroll.

Tjo flöjt

RSS 2.0