El Mundo ikväll...

Nyss hemkommen från El Mundo, en klubb på Södermalm som är inne på sin fjärde eller femte vecka. När jag kom dit vid kvart i åtta möttes jag en halvtom (eller halvfull men jag kände mig negativ) lokal. Men när showen startade 20.05 så fanns det inte mycket plats kvar.

Det som följde var en kavalkad av underbara komiker. Marja Nyberg har jag nog inte sett sedan vi var med i BungyComedy-finalen förra året och det var riktigt kul att se Patrik Larsson på en lite klubb.

Stor eloge till publiken som var med redan från början, och skrattade hela kvällen.
Även stort tack till Anders Sparring och Henrik Blomqvist som har klubben.

Närmaste gigen...

Mest för att hålla koll själv så skriver jag höstens gig igen.
14/9 El Mundo
23/9 Komikaze
24/9 Golden Circle
27/9 Konfa på Big Ben
2/10 Norra Brunn
12/10 Boulevardteatern
12/10 Park Hotell Täby
14/10 Kul på Svenska i GBG
15/10 Tiny Comedy
19/10 Park Hotell Täby
21/10 Oslipat i Malmö
22/10 Prick Prick i Lund
25/10 Big Ben
3/11 Komikaze
7/11 Norra Brunn
12/11 Scandic Malmen
22/11 Big Ben
30/11 El Mundo
6/12 Konfa på Big Ben
11/12 Norra Brunn

Norra Brunn igår

Det var ju typiskt att Sverige spelade en ödesmatch mot Ungern samma kväll som jag skulle uppträda på Norra Brunn, men som tur var så hade någon på Brunnen satt på en live-streaming på datorn så jag fick faktiskt se Zlatans mål live. Jag trodde att jag var en extrem Zlatanist, men efter igår så har jag nått en ny nivå i min beundran av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Men tillbaka till giget. Det var Svenne Brundin, Fredrik Andersson, Peter Wahlbeck och jag som skulle stå för underhållningen. Jag hade köpt en ny skjorta på Grandpa kvällen till ära, skjortan har en lite speciell krage som är svår att förklara, men när jag kom till Brunnen så sa Fredrik "Jag tycker om ditt val av skjorta, den är inte vanlig, men inte såpass ovanlig att du måste kommentera den på scenen."

Svenne öppnade och fick igång publiken och en aningen laid-back Fredrik Andersson avslutade första akten strålande. I pausen satt vi i köket och Wahlbeck beklagade sig över formen och dramaturgin i flera av de program han deltagit i på sistone t.ex. Grillat, Roast på Berns och nu senast Comedy Fight Club. Han sa "Hur svårt kan det vara att bara ringa mig och fråga hur man ska göra?"

Efter paus var det min tur att gå upp och skoja. Bara några minuter innan hade Zlatan gjort 1-2 och jag var helt uppe i varv. Precis innan jag skulle gå upp kom Fredrik fram och sa "Hoppas det inte går dåligt för dig, men jag tror att det var fel val att ha på sig den skjortan ikväll". Jag förstod självklart att han skämtade men samtidigt kunde jag inte släppa tanken när jag gick upp på scenen, borde jag kanske säga något om skjortan så att folk inte sitter och undrar? Men jag släppte det och körde igång som planerat. Det gick riktigt bra, körde lite nytt som funkade och jag hade framförallt väldigt kul på scenen.

Jag tackade för mig och sedan påade jag "anledningen till att alla är här ikväll"... Peter Wahlbeck. När jag klev av var jag beredd på det värsta, jag har sett Wahlbeck gå upp efter rookies förut och totalsågat dom inför en publik som har älskat det. Minns inte exakt vad han sa först, men när jag ställde mig i baren såg jag att han stod och torkade av mikrofonen efter mig, sedan sa han att han kände igen sig i mig för att när han var ung så har han också stått här... och HARVAT!  (ni får läsa det med halländsk dialekt så blir det kul). Det var bara att skratta samtidigt som jag kände mig lite stolt, jag hade precis gjort ett bra gig och blev nu "hackad" på av självaste Wahlbeck. Efteråt så kom han fram och sa "Det där gick ju riktigt bra för dig, du har bra grejer".

Nästa gig är måndagen den 14e på en nystartad klubb som heter El Mundo och jag var där och kollade förra veckan och det ser lovande ut. Kom dit, skratta, gå hem.

Att lägga ett dödfött barn bakom sig...

En gäst har skickat ett argt mail till Norra Brunn ang. mitt senaste gig där under festivalveckan. Jag är osäker på om det är samma kvinna som gav sig på Peppe samma kväll, det skulle inte förvåna mig. Jag fick mailet vidarebefodrat till mig idag och följande är ett utdrag ur mailet:

"Vi såg den här killen som pratar om dödfött barn för tredje gången ( såg han med betner och özz ) och det är lika dåligt varje gång. Jösses vilken dålig kvalité. Varför ska man betala 150 i entré för att för att se en bra komiker och resten är under all kritik!!!"
Hon skrev "för att" två gånger, det är inte jag som har gjort det.

"Dödfödda barnet"-skämtet var det absolut första jag skrev när jag satte mig ner för att knåpa ihop det som skulle bli mina första 3 minuter standup för lite mer än ett år sedan. Av den simpla anledningen så har det skämtet en speciell innebörd för mig.
Det är ett kort skämt och punchen är oväntad, och jag har fått många komplimanger från kollegor för just det här skämtet. Det har kommit att symbolisera mitt första år som komiker. Provocerande fast med en tanke bakom det hela.

Men det är nog kanske dags att slopa det nu. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket på det här året, främst tack vare varma själar såsom Özz, Klas och Peppe som ger mig tider och chansen att fortsätta utvecklas.
År 2 som komiker har bara börjat. Jag ska ge mig på den ädla konsten att konfa standupkvällar, jag ska lägga ner mer tid på att skriva återkopplingar, och jag ska gå på improvisationskurser för att bli bättre på att snacka med publiken.

Än så länge är standupen en sidogrej jag gör bredvid mitt filmpluggande och mina filmambitioner men vem vet, det kanske är År 2 det slår över till Standup på heltid.

RSS 2.0