Sammanfattning av dom senaste dagarna.

Kan börja med att nämna att det inte gick något vidare bra på Komikaze i tisdags, jag kom av mig och glömde bort typ 3 minuter material och var för envis för att plocka upp fusklapp, och eftersom det inte gick bra så besluta jag mig för att det var lika bra att avsluta. Men jag tröstade mig med att Fredrik Andersson var den enda komikern som fick skratt den kvällen så det var inte mitt fel, haha.

På söndag är det "House of Comedy" och sen är det semifinal i "BungyComedy" på måndag.

I onsdags jobbade jag på Norra Brunn. Johan Uddenberg konfa:de kvällen och Marika Carlsson och Adde Malmberg var dom andra två komikerna.
Johan hade det tufft i början men vann över publiken i slutet av sin första akt, sen när han gick upp igen i andra akten så var han riktigt bra.

Efter jobbet var jag på väg hem för att sova och precis när jag ska gå ner i t-banestationen på odenplan så möter jag Soran som var på väg till Retro för att möta David, så jag hängde på. På Retro träffade två homosexuella killar som var jävligt roliga, den ene visade sig också vara en semifinalist i "BungyComedy", vilket gjorde mig nervös eftersom jag hade suttit och asgarvat åt hans jargong och roliga observationer. Så nu ska jag se till att vara förberedd på måndag, mejsla ut skämten lite.

Imorgon på Komikaze...

Det ska bli kul att få köra 5-6 minuter på Komikaze imorgon
speciellt efter mitt dåliga gig på "Tiny Comedy" i torsdags.
Jag gick till Tiny Comedy för att sätta mig ner och kolla på standup men det visade sig att en komiker inte hade dykt upp så jag fick förfrågan om jag ville köra 5 minuter, och eftersom jag kvällen innan gjort ett bra gig i Malmö så tackade jag inte nej, vilket jag borde ha gjort.
Det var väl ingen bombning, men nästintill. Fick lite (betoning på lite) skratt på varje skämt så det är lungt.

Men som sagt så blir det nya tag imorgon på Komikaze.

Först Lund och igår, Malmö

I tisdags var jag på Prick Prick i Lund och filmade Standup. Det är en liten klubb som Erik Börén driver.
Roligast var utan tvekan Anders Johansson känd från "Anders och Måns" och han påpeka flera gånger att han var alltså Anders, inte Måns. Sen körde han lite prop-komik som var hilarious! Om ni får chansen att se honom nån gång så ta den och spring!

Igår så befann jag mig på Oslipat i Malmö och där var det Kalle Lind som var utan tvekan bäst, han körde EN. LÅNG. rutin om hur han trodde Björn och Benny va och hur dom kom på alla deras musikaler. Det är svårt att beskriva men det var utan tvekan nått utav det roligaste jag sett på länge och han fick inte alls den responsen han borde fått från publiken.

Sen slumpade det sig som så att Marcus Johansson som var kvällens värd kom fram och frågade om jag hade lust att köra 5 minuter i andra akten. Fick senare reda på att det var Linn Edlund som hade tipsat om mig och tyckte att jag borde få uppträda, så tack Linn.

Det var mitt femte gig men inte mitt bästa. Nu skulle jag inte påstå att det var ett dåligt gig heller, men publiken kändes inte riktigt med mig hela vägen, ändå fick jag en hel del skratt och ett skämt jag prövade för första gången fick en man att banka som besatt i bordet framför honom.
Klipp och intervjuer kommer dyka upp på ComedyTV


Riding trains.... pt. 2

P.g.a. den värdelösa uppkopplingen på SJ-tågen så kunde jag inte skriva färdigt förra inlägget och därav saknades ordet "kuk" i min ventilation om Sveriges Järnvägar

Tänkte bara dela med mig av lite kul...




Det här är humor, ifall ni undrar

En komiker drar till Malmö och Lund

Imorgon så ska jag och David bege oss ut på äventyr.
David har två gig, ett i Malmö (Oslipat) och ett i Lund (PrickPrick) och jag ska följa med och filma hela faderullan.
Det viktigaste är att se till att vi har mer band än vad vi behöver eftersom jag har planerat att filma precis ALLT.
Vi kommer filma på tågresan ner, David på Stan i Malmö, på hotellet, David på Stan i Lund dvs. möjligheterna är oändliga.
David har pratat lite löst om att fixa så att jag får 4-5 minuter på båda ställena, vilket skulle vara otroligt kul och se hur publiken är i Malmö.

Nu ska jag göra frukost, tjo

Woody Allen

Jag fattar inte hur jag har kunnat gå i 22 år och inte sett en enda Woody Allen-film. Visst, jag visste om att han är en erkänd komiker och skicklig regissör men av någon anledning så har det aldrig blivit av att jag har dykt ner i hans geni innan.

Tills igår...

Jag såg filmen "Annie Hall" och hade stundtals riktigt svårt att andas. Woody Allens och Diane Keatons kemi är svårslagen, replikerna är snabba och snyggt formulerade, fast bäst är det när Woody bryter fjärde väggen och pratar med publiken, tror knappast det var första filmen som använde sig av den här tekniken, men det var utan tvekan det bästa exemplet på det.
Om ni tycker om humor så ska ni absolut se den här filmen,
vi snackar om filmen som snodde Oscars-statyetten för "bästa film" rakt under näsan på "Star Wars"

Nu ska jag ta reda på vilka mer Woody-filmer man borde se.
ciao


Komikaze - Restaurang Ego den 11/11

Igår så uppträdde jag på Komikaze, för första gången.
Dom hade en open-mic kväll som dom hade döpt om till "Open Ingella", lite fyndigt...
I "Open Ingella" så fick 13 rookies gå upp och köra 3 minuter, jag var självklart först ut men som tur var hade Kristoffer Appelquist värmt upp publiken innan.

Det gick inte riktigt lika bra som på House of Comedy, kanske va för att man hade en tidsbegränsning, och jag ville absolut inte behöva sluta mitt i ett skämt så jag sejfade och körde ca 2.5 minut.
Det var flera komiker som drog över och jag tycker det bara sabbar helhestintrycket.
Jag fick respons på det mesta jag sa och fick fina komplimanger efteråt, mer boost på självförtroendet...

Den 25:e kör jag på Komikaze igen, och då ska jag köra 5-6 minuter, dvs. typ allt material jag har, haha...


House of Comedy...

Söndagar 20:00
Teater Replica
Hantverkargatan 78

Jag var där igår och körde 5 minuter, mitt tredje gig och utan tvekan det bästa, hitills har dom bara blivit bättre och bättre, väntar fortfarande på första bombningen.

Var med om min första "bollning" igår. David, Soran och jag satt hemma hos David och bollade skämt. Eller det var snarare David och Soran som bollade, jag satt mest och kolla på.
David hade skrivit nytt material kvällen till ära men han fick aldrig chansen att pröva det på publiken för av någon anledning spenderade han 5 minuter med att roasta olika människor i publiken.

Men innan dess så hade jag gått upp och som sagt kört 5 minuter. Jag var jävligt nervös när vi satt hemma hos David för jag kände mig så oförberedd, men nervositeten släppte ungefär 10 minuter innan jag gick upp på scenen.
Jag fick jättemånga trevliga komplimanger av publiken i pausen, en riktig ego-boost.

På tisdag uppträder jag på Komikaze (EGO) kl 20:00, be there or be square!


Quantum of Solace

Inte världens bästa film. Men en helt okej film.

Om ni vill se en bra film köp/hyr "Kiss Kiss Bang Bang" med Robert Downey Jr. och Val Kilmer,
en riktigt bra "deckar-komedi"



Ibland funkar det, ibland funkar det inte


David på Stan: Stureplan

Igår efter jobbet (stod i gaderoben på Norra Brunn) så satt vi kvar ett tag och drack öl. Sen begav jag mig ut i sthlmsnatten med David och Behrad i hopp om att hitta massa roliga människor att intervjua till "David på Stan: Stureplan".
Men innan vi gjorde det så tog vi en öl på Spitfire, kl var då 01:00 ungefär.

Tre timmar senare kände vi att vi var färdiga med "David på Stan", det var kallt och hungern gjorde sig påmind.
Idag ska vi klippa allt vi filma igår, det blir väl två avsnitt kan jag tänka mig. Vi har 60 minuter att välja och vraka emellan.

Sen blir det förfest här hemma och sen förmodar jag att vi beger oss till RAW ikväll.
Tjo Flöjt

RSS 2.0