Standupgalan 2009

Imorgon är det dags för den årliga Standupgalan.
Det blir min första och det ska bli jävligt kul. Jag har faktiskt turen att få vara lite delaktig i showen. Jag har så mycket som TVÅ repliker i en sketch, sen så ska jag även sjunga litegranna.
Men hursomhelst så tänkte jag passa på att förutspå vinnarna imorgon. 

Årets Skrattstock
Årets vinnare: ROA Produktion: För deras storsatsning med Stockholm Comedy Festival, som garanterat kommer bli en succé.
Förra årets vinnare: Morgonsoffans webbsida

Juryns Hederspris
Årets vinnare: Lasse Karlsson: En gammal räv som alltid levererar, borde vara mer uppskattad och känd hos den stora massan än vad han är men har tyvärr ett "lätt att glömma"-namn
Förra årets vinnare: Magnus Betnér

Bästa nykomling
Årets vinnare: Aron Flam: Är unik i branschen, iaf i Sverige. Har gjort lite av en kometkarriär och är väldigt populär hos både komiker och publik.
Förra årets vinnare: Björn Gustafsson

Tändstickan
Årets vinnare: Ingen aning: Eftersom dom inte gav nån motivering förra året är det svårt att lista ut vad dom går på när dom ger priset till någon. Men om jag blir tvungen att gissa så gissar jag på Petra Mede
Förra årets vinnare: Björn Gustafsson

Bästa Kvinnliga
Årets vinnare: Zinat Pirzadeh: Just an educated guess
Förra årets vinnare: Babben Larsson

Bästa Manliga
Årets vinnare: Fredrik Andersson: Jag får gardera mig lite där. Jag vill egentligen skriva Özz men jag tror inte att han kommer vinna sålänge han sitter i juryn. Fredrik har jag sett utvecklas något kolossalt sedan jag såg honom för första gången för ca 2 år sedan, om det är någon som verkligen brinner för konsten så är det Fredrik.
Förra årets vinnare: Tobias Persson

Jävla CSN, fuckar upp mitt liv gång på gång.

Det var tänkt att jag skulle plugga på Medieskolan i höst, en utbildning som kostar mig 120.000.
Jag hade sökt studiemedel och ett merkostnadslån på ca 70000 hos CSN och skulle ta ett vanligt banklån för dom resterande 50000.
Men för att ta banklånet var jag tvungen att ha godkännande från CSN först och när jag ringde till CSN idag så berättade en kvinna vänligt för mig att jag bara kan få studiemedel för 16 veckor. VA?!?!  16 veckor, jag ska ju plugga i 54 veckor!!  - sa jag inte.
Hon berättade att man kan få studiemedel för sammanlagt 80 veckor på gymnasienivå, och det visar sig att Medieskolans utbildningar är gymnasiala, och jag har redan använt 64 veckor.

Så mina val är nu att antingen gå utbildning och försöka klara mig utan CSN stöd i NIO OCH EN HALV MÅNAD, eller försöka hoppa av kursen SAMMA DAG SOM DEN BÖRJAR - vilket jag kan tänka mig inte kommer bli billigt.

Yippie!

Norra Brunn-festivalen Torsdag

Mitt sista gig i sthlm innan sommaren var på Norra Brunn tillsammans med Erik Bören, Fredrik Andersson och Magnus Betnér. Det var en utav dom bästa kvällarna i mitt liv dels för att Peppe sa "du ska få tider i höst", och dels för att mina vänner Anton och Lina sa att jag har verkligen utvecklats positivt (dom har sett mig live ca 7-8 gånger)

Hela sommaren har jag levt på det här giget och bara tanken av det gjorde mig så fruktansvärt sugen på att uppträda, och igår fick jag äntligen avlossa lite humor på en oförberedd folksamling.

Tillsammans med Johan, Jack, Khalid, Tomas, Ann, Johan, Micke, Ola och Marika uppträdde jag på Norra Brunn-festivalen igår. Alla (utom Marika) hade 5 minuter var och jag visste inte om jag skulle köra gammalt och säkert, eller pröva ett eller två utav de Scan-skämt jag skrivit under sommaren. 
Fredrik Andersson har en gång sagt att det är på småklubbarna man prövar nytt och till Norra Brunn tar man bara beprövade skämt. 
Eftersom det var festival och gratis inträde tänkte jag att både jag och publiken kan kosta på oss en möjlig dipp och jag bestämde mig för att köra två nya grejer om Scan. Den första grejen gick hem (observations-skämt), men det andra fick spridda skratt (rasistiskt skämt).  Jag trodde att det framgick klart och tydligt att det var just ett skämt, att jag inte på något plan alls är rasistisk, men det var tydligen en kvinna i publiken som kom fram till Peppe efteråt och sa att hon ville tala med (skälla ut) mig. Sen gav hon sig på Peppe och undrade hur han kan låta en rasist stå på scenen.

En utav komikerna, Khalid är mörkhyad och han kom fram till mig efteråt och sa att det skämtet var riktigt bra och att jag inte ska bry mig om folk som tar allt på för stort allvar.

Men nog om mig, måste ösa lite lovord över de andra som uppträdde.
Dom som uppträdde före mig missade jag eftersom jag gick mest och tänkte på mitt egna framträdande. 
Tomas Bonderud gjorde debut på Norra Brunn och körde en riktigt tajt 5a. 
Mikael "King of kiss" Koppelman va underbar, älskade meta-skämtet om tanten med glödlampan. 
Johan Skölds pung-rutin är riktigt jävla bra... tredje gången jag såg den, men skrattar likt förbannat
Ola Söderholm körde lite nytt och hans grej om Mellanöstern är egentligen konstigt att ingen tänkt på förut. Men kul var det.
Marika Carlsson va proffsig som vanligt och stundtals brilljant. Charmig som satan på scenen.

Höstens gig.

Tänkte skriva ner höstens gig (än så länge) så att jag har det på "papper"

20/8 Norra Brunn
5/9 Norra Brunn
14/9 El Mundo
23/9 Komikaze
24/9 Golden Circle
2/10 Norra Brunn
12/10 Boulevardteatern
14/10 Kul på Svenska i GBG
15/10 Tiny Comedy
21/10 Oslipat i Malmö
22/10 Prick Prick i Lund
25/10 Big Ben
7/11 Norra Brunn
22/11 Big Ben
6/12 Big Ben
11/12 Norra Brunn

Sen får man hoppas på lite tider på Boulevardteatern och, om jag har tur, Stockholm Live on the Moon... det vore sjukt kul.

*blååååååååååås*

(dammar av bloggen)

Det var ett tag sedan jag skrev här, det beror mest på att jag har befunnit mig i Skara över sommaren. Det är inte så att jag inte har haft något att blogga om, men inget standup-relaterat hände under mina två och en halv månad i Skara.

Men igår flyttade jag hem Stockholm igen och här kommer jag befinna mig iaf ett och ett halvt år, för på måndag börjar jag plugga på Medieskolan, kursen heter Cross Media Producer där man lär sig om "utvecklingen där TV och Internet möts.". Det kommer bli bra.

Men innan dess så är det Norra Brunns årliga standupfestival. Den började igår och jag drog med mig David dit för att kolla om det var något att ha. Det var i pricip fullt när vi kom dit 20:15 och det var fullt en kvart senare, vilket är ett bevis på att gratis är godast. 
På scenen sågs bl.a. Isak Jansson, Sandra Ilar, Aron Flam och Johan Uddenberg.
Isak och Sandra hade mycket som jag inte hade hört förut och jag blev extremt positivt överraskad över kvalitén på deras material. Aron är Aron och kommer alltid vara en utav mina absoluta favoriter ända sedan jag såg honom första gången på Komikaze för lite mer än ett år sedan.
Johan Uddenberg fortsätter också imponera, han har verkligen hittat sin nisch.

Ikväll på Brunnen är det bl.a. Fredrik Andersson, David Druid och Hannes Hervieu... det kommer bli en grym kväll.

RSS 2.0