"Ka'ma" (Kalmar)

sitter just nu på ett väldigt trevligt litet hotell i Kalmar.
eftersom jag fortfarande inte har någon dator så blev jag illa tvungen att fråga i receptionen ifall dom hade nån "offentlig dator". Det hade dom, fast det är ingen vanlig dator utan en sån där monter som man får stå upp vid och surfa, ni vet sådana som finns på banken och på arbetsförmedlingen.
Dom har tyvärr spärrat facebook på den här datorn så jag måste leta upp antingen david eller ola och låna deras dator.

Ang. "Min första recension"

Det är flera komikerkollegor (första gången jag använder det ordet) som har kommit fram, lutat på huvudet och sagt "jag läste recensionen, bry dig inte om det".

Mitt inlägg om recensionen kan nog uppfattas som argt och bittert men när jag skrev det inlägget så hade jag precis fått reda på om recensionen och jag var även smått onykter.

Jag är inte på något sätt sur eller bitter. Faktumet är att fast hon sågade mig (rejält) så sågade hon även Özz, Aron och Ola vilket borde vara ett bevis på att Dalademokraten inte skickade den mest standup-vänliga journalisten till Harry's.
I recensionen skriver Emma Galuschin att Ola enbart har ett bra skämt under kvällen, vilket knappast stämmer, Ola hade flera skämt som majoriteten av Falun-publiken skratta högt åt. Det har jag bevis på eftersom jag filmade hela kvällen.
Jag filmade även mitt egna gig från Falun och det är synd att säga att det är ett dåligt gig.
Jag ska lägga upp det på youtube så får folk avgöra själva.

Norra Brunn, Fashing och Big Ben

Jag säger bara Måns Möller!
I lördags stod han ärligt talat i 20-25 minuter och publiksnackade helt utan material, och det var inte sånt där "nu ska vi se hur tokigt det kan bli"-publiksnack utan det var mer "spänn fast er för nu kommer ni garva som fan"-publiksnack. Han var helt otrolig. Bäst var det när han gick på två holländare som satt närmast scenen.
Efter Norra Brunn så stack vi till Fashing, fashin eller fasching, hur det nu stavas, det ligger iaf bredvid Casino Cosmopol.
Dom hade Soul-kväll där och spelade i princip bara bra musik. Och som vi dansade. Alla var helt slut när vi stack därifrån vid 3-tiden. Det var första gången på länge jag gick ut och enbart dansade. Drack en öl och det tror jag är rekord för 2009.

Igår var inte en helt vanlig kväll på Big Ben, eller jo det var det om man bortser från faktumet att Henrik Schyffert uppträdde. Jag antar att han var där för att pröva nytt material inför Big Comedy turnén.
Materialet var bra men med lite för många äldre referenser som jag absolut tror funkar på Big Comedy-publiken men gick inte riktigt hem hos Big Ben-publiken.
Sen så avslutade han med sin Christer Sjögren-rutin som jag älskar och den satte punkt för min kväll. Kodjo uppträdde efter Schyffert men jag var helt slut och gick hem.

Min första recension...

Tydligen så befann sig en tjej vid namn Emma Galuschin (jag skriver hennes namn i hopp om att hon är en sån där som googlar sitt namn och hamnar här) i publiken när turnén befann sig i Falun.
Emma Galuschin är en djupdykande journalist åt den respektabla tidningen Dalademokraten och att hon har ödslat dyrbar tid på att recensera våran kväll på Harry's gör mig röd om kinderna.
http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=61731&epslanguage=sv

"Özz har även med sig en överraskning till Falun, komikern Petter Bristad. Om man nu kan kalla honom komiker. Han säger inte många roliga saker under den korta tid han får stå på scenen. Özz kunde helt enkelt glömt att ta med honom till Falun. "

Till Emma Galuschins försvar så stod faktiskt inte mitt namn med på någon affisch så det är fullt förståeligt att hon kan missuppfatta mitt efternamn. Det är flera som har trott att jag säger Bristad när jag egentligen säger Bristav.

Jag önskar Emma all lycka med att få ut pinnen ur röven...


Man kan tydligen göra vad man vill när man är känd


Falun igår och Örebro idag...

Sitter på Davids rum på Clarion Hotel (fint ska det va) i Örebro. Han har dator, det har inte jag, och det är nog enda anledningen till att jag umgås med honom.

Igår så var det en något äldre publik än vad jag är van vid som bänkade sig på Harry's i Falun. Det gjorde mig orolig och likaså David. Anledningen till att jag var orolig var för att jag fick 6 minuter på scenen igår och jag tänkte pröva lite nya grejer.
Medans dom andra stod på scenen så tittade jag mest på publiken och även om dem inte var den mest högljudda publiken så verkade det ändå som att dom var med på noterna. Många skrattade fast dom flesta satt mest och log.
När jag skulle upp på scenen så på:ade Özz mig riktigt bra och första skämtet satt klockrent och då försvann alla nervositet.
Jag tittade på mitt eget gig på kameran innan jag gick och lade mig igår och märkte att min scen-personlighet har verkligen utvecklats sedan första gången då jag stod och försökte vara dead-pan i ansiktet och leverera grova one-liners. Jag ska lägga upp mitt första gig och mitt senaste gig så fort jag kommer åt en mac med Final Cut.

Ikväll är det ännu ett Harry's gig, fast i Örebro som sagt. Vi var där förut idag och en kille som jobbar där sa att det är fullt i matsalen och att dom har aldrig fått så mycket telfonsamtal som inför ikväll så vi hoppas på att det blir fullt (ca 250 pers). 
Kvällen kommer avslutas på typiskt turné-manér fast med en twist. Vi kommer festa (skräll) tillsammans med ett gäng tjejer som Aron Flam känner, ja jag vet att det låter otroligt, han är inte bara populär i bögkulturen, han har tydligen tjejkompisar också.

Nu måste jag avsluta för David vill ha tillbaka sin dator.... tjo och tjim
 Aron Flam

Falun och Örebro

Imorgon åker vi (Özz, David, Ola, Aron och jag) till Falun för att uppträda på Norrare Comedy. Jag ska både filma och köra 5-6 minuter av hederlig standup, haha.
Har planer på att pröva lite nya grejer imorgon så vi får se hur det går med det.

Sen på torsdag så är det Örebro som gäller.
Jag vet inget om Örebro, därför säger jag inget om Örebro.

Ikväll vet jag inte vad det blir, komikaze, vänner eller tvätta kläder...  jag har nämligen spenderat dom två senaste dagarna på Norra Brunn för att tvätta kläder eftersom våran tvättstuga på Frippan (Fridhemsplan, häng med i tugget) är alltid uppbokad!
Men igår så blev det inte av för att det var andra som tvätta och idag funkade inte varken tvättmaskinen eller torktumlaren.
Jag får komma på någon nödlösning.

Oslipat

sitter på Özz's rum med en sovande kurd bakom mig.
jag har ingen egen dator med mig så jag måste smyga runt och låna andras.

igår blev en lyckad kväll på Oslipat, Fritte och Marcus är ju bara för sköna och trevliga.
Ola blir återigen kvällens crowdpleaser  men både David och Aron gjorde bra ifrån sig.
Özz var skicklig och snabb som konfa men när han sen skulle köra själv så va publiken aningen trötta.

Idag tänkte jag gå runt i Malmö en sväng och bara vara... men jag måste ladda mobilen så att jag kan lyssna på musik.
Eller snarare på min ljudbok "The Zombie Survival Guide" som lär en allt man behöver veta när jorden går under och dom levande döda börjar ta över.

Nu har han börjat snarka här bakom mig också.... nu ska jag gå.

Turnén drar till Malmö igen...


Sitter just nu på ett SJ-tåg påväg till Malmö. Förut satt jag i den "tysta avdelningen" i andra klass och fick en mild utskällningen då min mobil ringde. Jag begav mig då till första klass där Özz, Aron, Ola och David befinner sig.
Det är roast-stämning här, Özz har inget land, David är "tjock", Aron är jude och Ola är Ola. Alla är på alla och jag håller låg profil för att slippa bli påhoppad.

Ikväll är det Oslipat i Malmö som gäller och imorgon befinner vi oss i Lund på klubben Prick Prick.
Jag har uppträtt på Oslipat en gång förut och hoppas att få köra på Prick Prick den här vändan, det är ju inte varje dag man är i Lund.




Roast igår.


Igår tog jag med min vän Johannes på roasten av Markoolio. När vi kom till Berns så hade precis roasten av Robert Gustafsson avslutats och det var lite synd för alla jag pratade med sa att Roberts roast va utan tvekan den bästa under säsongen och att Rheborg va grym som fan.

Men vi hade kul även under Markoolios roast. Batra började starkt, sen var det Cecilia Frodhe som inte hade en aning vad hon gjorde på scenen. Om hennes plan var att gå upp och förstöra stämningen genom att inte vara rolig så lyckades hon verkligen.
Efter det var det Petra och hon var så bra som bara Petra kan vara. Folk berättade att under första roasten så hade hon improviserat en hel del och det blev lite sisådär men i markoolio-roasten så verkade hon följa hennes papper till punkt och prickar. Bäst var hon när hon bad Cecilia ta ut pinnen ur röven
André Wikström gick upp efter Petra och var lika briljant när han gav sig på "okände" Fredrik Andersson genom att läsa upp en recension Fredrik hade fått efter ett gig.
Efter André gick Fredrik upp och spann vidare på det som André hade sagt, och var enligt mig kvällens höjdpunkt eftersom han inte får något gratis när han går upp. När Glans eller Batra står på en scen så tänker folk "det här är Glans/Batra, nu kommer jag få skratta".  Fredrik har inte den lyxen, än.
Sist upp var Magnus Betnér och för att hålla mig kort så kan jag säga att han levererade.

Efteråt så satt vi kvar på Berns, Fredrik fixa in oss "backstage" eller vad man ska kalla det. Det var ena balkongen på Berns. Mycket öl, vin och snack om standup. Efter att Berns stängde så följde jag, Jessica (Karlén) och Magnus (Betnér) med Soran hem. Soran bjöd på Whiskey och det är nog anledningen till att mitt huvud dunkar idag. Tack



Systerobror

Özz frågade mig redan i måndags om jag ville köra på Systerobror ikväll och jag sa att det gjorde jag gärna, så länge jag kunde få ledigt från Norra Brunn.
Hela morgonen och eftermiddagen spenderade jag genom att leta efter någon som kunde hoppa in i gaderoben istället för mig, but no such luck.
Så jag ringde till Behrad som hade sagt att han skulle hoppa in ifall jag inte kunde och sa att han skulle ringa Özz och säga att han kommer istället för mig.

När jag väl kommer till brunnen så har Peppe fixat en ersättare åt mig som kan ta gaderoben, så jag ringer Behrad direkt och berättar situationen och jag hör att han blir lite besviken men han har kört på Systerobror förut, det har aldrig jag.

Schemat för kvällen var lite rörigt, men så här såg det ut;

Christopher Linell (Värd)
Özz Nûjen (Konfa)
Ola Söderholm
Özz Nûjen (Konfa)
David Druid
Christopher Linell (berättar att det är paus)
Paus
Christopher Linell (Värd)
Özz Nûjen (Konfa)
Petter Bristav
Özz Nûjen (Konfa)
Aron Flam
Özz Nûjen (Standup)
Christopher Linell (Värd)

Jag var beredd på att få köra 10 minuter (som igår) men Özz sa "hellre fem än tio minuter". Så istället för att ta bort hälften av grejerna så tog jag bort 2-3 st och sen speeda upp resten vilket gjorde att det blev väldigt tight och jag fick t.o.m. in några improviserade grejer om en tjej längst fram.
Det var nog ett utav mina bästa gig och nu är jag snart uppe i 30st. 

Tack till Özz, Peppe och Behrad för att ni gjorde så att jag fick en väldigt rolig kväll.

Imorgon blir det som sagt Rubys i Göteborg och jag hoppas på att få klämma in en eller två extra minuter...

Uppsala.

Igår begav sig "Özz Nûjens Klubb-turné" till Uppsala och vilken kväll det blev!
Det stod klart redan i fredags att jag skulle få köra några minuter på klubben "Standup Downstairs" på Kalmar Nation i Uppsala. Några minuter blev ca 10 minuter.
Ordningen för kvällen var Aron, Jag, David paus Ola sist Özz.

Jag gick upp till nån Håkan Hellström-låt och blev piggare så fort jag tog grepp om microfonen. 
Det började knappast bra, jag stakade mig på setupen och kände "faaaaaaaan", men punchen gick hem som tur var.
Jag hade tänkt att köra en ny grej med en tidningsartikel men bangade ur i sista sekunden.
Det jag var mest nöjd med att jag kom ihåg hela 10 minuter utan att kolla på fusklapp eller behöva särskilt mycket betänketid för att minnas vad jag skulle fortsätta med. Än så länge har jag ingen direkt röd tråd så det blir lätt att man glömmer vissa grejer. 

All in all så var det ett bra gig. Ser fram emot att köra på Rubys imorgon i GBG! Ska bli så jävla kul!



RSS 2.0