Oslipat och Prick Prick

Vilken vecka!
Jag och Martin Lagos kom till Malmö i onsdags runt kl 16.00 och strosade runt ett tag, fikade och tog en öl innan vi gick till Tangopalatset där Oslipat håller till. Andra som skulle uppträda samma kväll var Jessica Karlén, Cecilia von Strokirch, Måns Nilsson, Teresa Tönisberg och Jesper Rönndahl.
Jag gick upp efter Jessica som var första komikern. Innan henne hade Marcus och Fritte, iklädda lederhosen, reclaimat Oktoberfesten från Nazisterna.
Mina 7 minuter gick riktigt bra. Top 5 of all time. Publiken var med från första början och jag hade riktigt jävla kul på scenen. I pausen fick jag bl.a. höra att det hade sett ut som jag hailade på scenen när jag tackade publiken (inget jag gjorde med flit).
Värt att nämnas är att den kvällen var Jesper Rönndahl brilliant. Jag hade bara sett honom köra 7 minuter innan på komikerfestivalen på Norra Brunn, men nu körde han betydligt längre än så och det var såååååå bra.
Efteråt var det öl och snack på puben mittemot Tangopalatset, mysigt värre.

Torsdagen spenderades hemma hos Marcus Johansson tillsammans med Martin Lagos. Vi spelade Buzz: Hollywood Quiz (jag vann) och en hel del GTA4. Sen mötte vi upp Erik Börén och åkte till Lund. Prick Prick hade i princip samma lineup som dagen innan på Oslipat, och det gick även bra där, även om det inte riktigt var samma känsla efteråt så var jag extremt nöjd.

Nyheter...

Vi har dom senaste veckorna haft ett gammalt nyhetsankare vid namn Hasse Gustafsson som lärare i skolan. Hasse började jobba med radio och fick sedan jobb på SVT.
Han har gett oss olika typer av nyhetsuppgifter under veckorna, men det var förra veckan vi hade vårat "slutprov". Klassen delades in i fyra redaktioner som skulle ha varsin nyhetssändning på 8 minuter. Grupp 1 & 2 på torsdagkväll, Grupp 3 & 4 på fredagkväll. Jag hamnade i grupp 4.

I tidigare uppgifter hade vi haft ca en vecka på oss att hitta en nyhet och göra ett reportage om det. Men i slutprovet så skulle vi hitta nyheterna samma dag som vi gjorde nyhetssändningen.
Så i fredags samlades min grupp i skolan runt halv 8 och vi började leta nyheter. Vi var två fotografer och två reportrar som skulle göra var sitt reportage som skulle bli 2 minuter vardera. Dom andra 4 minuterna skulle vi fylla med upplästa nyheter (telegram), parlinare (upplästa nyheter med rörliga bilder till) och en väderkarta.

Medans vi var ute och filmade våra inslag satt vår programledare och letade telegram och klippte ihop parlinare. Kl 14.00 var jag tillbaka i skolan och satte mig ner och började redigera mitt inslag. Märkte ganska tidigt att jag inte hade tillräckligt med klippbilder, men det löste sig. Vi skulle ha våran nyhetssändning kl 17.00 och man började få lite ångest över att man inte skulle hinna klart allt tills dess, speciellt eftersom alla andra grupper hade i princip misslyckats innan oss, plus att vi hade varit rätt kaxiga på eftermiddagen och sagt att det inte var några som helst problem att hinna klart.

Men vi hann klart och satte oss i kontrollrummet tillsammans med våra lärare Roland och Hasse för att sätta igång sändningen. Vi skulle filma "live on tape" vilket innebär att man klipper mellan dom olika kamerorna från kontrollrummet, men man kan göra omtagningar om man vill (fast vi fick inte göra det för Hasse).
Jag var en kombination av bildproducent och bildmixer, vanligtvis så är det bildproducenten som säger till bildmixern vilken kamera som ska visas i bild, men nu gjorde jag det själv för att det inte skulle uppstå förvirring under sändningen.

Vi gjorde några småtabbar under sändningen men allt som allt så tyckte jag vi skötte oss väldigt bra och det var första gången jag kände att vi gjorde nått riktigt proffsigt i skolan.
Jag ska lägga upp hela sändningen på youtube imorgon och posta den här.

Göteborg och Tiny

Ännu en bra vecka snart över.

Kl 13.00 i onsdags så satte sig Aron, Jonatan och jag själv i Arons föräldrars bil och körde ner till Göteborg. Vi ville ta vägen via jönköping men tog fel väg över vättern och det tog nån timme extra.
Väl i göteborg blev vi bemötta av Riku på klubben "Kul på Svenska" och han var riktigt trevlig. Det bjöds på dricka och god mat. Kvällen inleddes med två göteborgskomiker som hade det aningen tufft innan det var dags för Jonatan. Han gjorde ett bra gig, skrattade hjärtligt åt att han gav sig på några av mina vänner som var där och stöttade.
Efter pausen så gick Aron upp och påade mig alldeles lysande, gav mig mycket sympati från publiken redan innan jag hade gått upp på scenen. Att jag hade 5-6 vänner i publiken hjälpte också till.
Efter mig gick Aron upp och var lysande. Allt som allt en toppenkväll i gbg.
Det enda negativa var att vi var tvungna att åka hem direkt efteråt och kl 05.00 var vi hemma i sthlm igen.
Obs. jag gick upp 4 timmar senare för att åka till skolan.

På torsdagskvällen var det Tiny Comedy på Southside som gällde. När jag kom dit var jag helt slut i huvudet p.g.a. brist på sömn och dom tre första komikerna gick upp och körde ganska grovt material som inte gick hem hos publiken, vilket fick mig att känna att mina 7-8 minuter skulle bli katastrof.
När jag kom upp på scenen sa jag att publiken gjorde rätt i att inte skratta åt grova och låga skämt och att nu skulle det bli mer "gammal hederlig" standup. Fortsatte med att säga att jag ska inte gå över gränsen, jag är inte den typen av komiker, och när jag började köra mitt material så fattade publiken vinken och jag fick skön respons.
Sen var det bums hemmåt för att vila upp mig inför fredagen som jag kommer skriva om imorgon.

Oktober.

Oktober har varit en väldig bra månad och ser ut att bli den bästa på länge.
Hade ett gig på Norra Brunn som jag skrev om i förra inlägget.

Måndagen därpå så åkte jag till El Mundo för att titta på när Messiah och David uppträdde. Så fort jag kom in så frågade David om jag ville följa med honom till Täby och uppträda för El Giganten och tjäna 500kr, vilket jag självklart ville och mitt första företagsgig var ett faktum. Det gick väldigt bra, så pass bra att killen som arrangerade det sa "du kommer väl tillbaka nästa måndag och måndagen därpå?".

Idag har jag lite av en klump i magen. Ska bila ner med Aron Flam och Jonatan Unge till Göteborg för att uppträda på en klubb som heter "Kul på Svenska". Jag är inte ett dugg nervös över giget, utan själva bilresan med A&J, "the dynamic jew-o" som Isak kallar dom.

Imorgon kan man se mig på Tiny Comedy i Zinkensdamm, dom har bytt lokal så jag är väldigt nyfiken på hur det ser ut och om det kommer bli en bra kväll.

Men det är nästa vecka jag ser fram emot mest! På onsdagen blir det Oslipat i Malmö tillsammans med bl.a. Jesper Rönndahl och Måns från "Anders och Måns". Dagen därpå beger jag mig till Lund för att uppträda på Erik Böréns klubb "Prick Prick" i AF-borgen, då är det i princip samma lineup som kvällen innan.

Hepp... nu ska jag packa inför bilresan ner. Är lite dålig i magen efter en kort utgång igår, är rädd för att jag kommer "gasa" ihjäl Aron och Jonatan i bilen.

PS. Vi är lediga från skolan onsdag/torsdag, så mamma du behöver inte oroa dig för att jag missar något den här veckan.

Tjolahopp.

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Vi kör en snabb genomgång.
Förra veckan gjorde jag två dåliga gig och ett bra.

Första va på Komikaze på onsdagen. Fick en jättefin påa av Henrik Elmér som gjorde mig glad. Men det var typ 20 pers i publiken (komiker inte inräknade) och dom som hade varit innan mig hade haft det tufft vilket gjorde mig nervös.

På torsdagen uppträdde jag på en ny klubb som heter Golden Circle. Jag var första komikern upp efter konfan och jag leverade inte. Av nån anledningen valde jag att byta ut puncher på vissa rutiner som inte funkade alls (tack Dominik för att du sa till mig efteråt). Men klubbvärden Marcus Palm gav mig iaf godkänt.

För exakt en vecka sedan så var jag konfa på Big Ben för första gången och fick min revansch för den gångna veckan. Jag hade skitkul på scenen och publiken verkade också ha uppskattat det. F.ö. så var det en riktigt hög kvalité på Big Ben i söndags vilket underlättade mitt jobb. Yannis Pappas från USA kom förbi och var lysande.

Den här veckan hade jag bara ett gig och det var i fredags på Norra Brunn tillsammans med Lennie Norman, Elina Du Rietz, Hasse Brontén och Sven Brundin. Sven öppnade kvällen och gjorde ett grymt jobb, det var krattat och klart när jag gick upp efter honom och körde 5-6 minuter. Det var skönt att publiken var med på noterna, och jag tror det märktes på mig att jag blev mer och mer avslappnad. Har inte haft så kul på scenen på väldigt länge, det var precis vad jag behövde.

Ikväll är det FIFA 10-turnering hemma hos Coffe och Hampus, jag ska spela skiten ur dom.

RSS 2.0